Szkolenia odbędą się w dniach:
28 października 2024 r. - poniedziałek - (miejsce szkolenia: Świetlica Wiejska, Tylice 49 C)
29 października 2024 r. - wtorek - (miejsce szkolenia restauracja uRoki Smaku, Bielice 22 A)
Program:
8.30 - 9.00 rejestracja uczestników
9.00 - 10.00 wykład
- Wykorzystanie rodzimej soi do produkcji pasz: wymagania klimatyczne i glebowe, jakościowe i jej ochrona, zasady agrotechniki. Soja jako cenna roślina przedplonowa, walory soi
10.00 - 10.15 przerwa kawowa
10.15 - 11.15 wykład
- Wymogi dla przetwórstwa soi, wymagania jakościowe, perspektywy/ możliwości współpracy producentów z zakładami paszowymi
11.15 - 12.15 wykład
- Optymalizacja uprawy soi: wymagania klimatyczne i glebowe, jakościowe i jej ochrona, zasady agrotechniki. Soja jako cenna roślina przedplonowa, walory soi
12.15 - 12.45 wykład
- Soja w Porejestrowym Doświadczalnictwie Odmianowym (PDO), w tym Listy odmian zalecanych do uprawy na obszarze województw
12.45 - 13.30 przerwa obiadowa (obiad wegetariański proszę zgłosić indywidualnie mailem)
13.30 - 15.30 wizyta studyjna w WYTWÓRNI PASZ W MSZANOWIE (adres: Mszanowo, ul. Podleśna 5) - dojazd zapewnia organizator
Wręczenie certyfikatów i zakończenie szkolenia!
Uczestnikiem szkolenia może być:
• rolnik wówczas należy wpisać w formularz zgłoszeniowy numer identyfikacyjny
• domownik, małżonka rolnika lub młodego rolnika (jeśli nie posiada jeszcze nr ewidencyjnego) wówczas w formularzu należy wpisać adres gospodarstwa
• właściciel lasu wówczas w formularzu należy wpisać numer działki ewidencyjnej;
• osoby zatrudnione w gospodarstwie wówczas w formularzu należy wpisać numer ewidencyjny (jeśli jest nadany) lub adres gospodarstwa.
Warunkiem uczestnictwa jest przesłanie skanu wypełnionego formularza zgłoszeniowego w terminie do 24 października 2024 r. na adres biuro~@~lgdziemialubawska~.~pl oraz zabranie oryginału ze sobą na szkolenie.
W przypadku pytań proszę o kontakt z biurem LGD ZL pod numerem telefonu 514 154 474.
Szkolenie kończy się uzyskaniem certyfikatu!
Podczas szkolenia zapewniamy materiały szkoleniowe, pełne wyżywienie i przejazd autokarem do przetwórni pasz w Mszanowie i powrót do miejsca szkolenia.
29 października 2024 r. - wtorek - (miejsce szkolenia restauracja uRoki Smaku, Bielice 22 A)
Program:
8.30 - 9.00 rejestracja uczestników
9.00 - 10.00 wykład
- Wykorzystanie rodzimej soi do produkcji pasz: wymagania klimatyczne i glebowe, jakościowe i jej ochrona, zasady agrotechniki. Soja jako cenna roślina przedplonowa, walory soi
10.00 - 10.15 przerwa kawowa
10.15 - 11.15 wykład
- Wymogi dla przetwórstwa soi, wymagania jakościowe, perspektywy/ możliwości współpracy producentów z zakładami paszowymi
11.15 - 12.15 wykład
- Optymalizacja uprawy soi: wymagania klimatyczne i glebowe, jakościowe i jej ochrona, zasady agrotechniki. Soja jako cenna roślina przedplonowa, walory soi
12.15 - 12.45 wykład
- Soja w Porejestrowym Doświadczalnictwie Odmianowym (PDO), w tym Listy odmian zalecanych do uprawy na obszarze województw
12.45 - 13.30 przerwa obiadowa (obiad wegetariański proszę zgłosić indywidualnie mailem)
13.30 - 15.30 wizyta studyjna w WYTWÓRNI PASZ W MSZANOWIE (adres: Mszanowo, ul. Podleśna 5) - dojazd zapewnia organizator
Wręczenie certyfikatów i zakończenie szkolenia!
Uczestnikiem szkolenia może być:
• rolnik wówczas należy wpisać w formularz zgłoszeniowy numer identyfikacyjny
• domownik, małżonka rolnika lub młodego rolnika (jeśli nie posiada jeszcze nr ewidencyjnego) wówczas w formularzu należy wpisać adres gospodarstwa
• właściciel lasu wówczas w formularzu należy wpisać numer działki ewidencyjnej;
• osoby zatrudnione w gospodarstwie wówczas w formularzu należy wpisać numer ewidencyjny (jeśli jest nadany) lub adres gospodarstwa.
Warunkiem uczestnictwa jest przesłanie skanu wypełnionego formularza zgłoszeniowego w terminie do 24 października 2024 r. na adres biuro~@~lgdziemialubawska~.~pl oraz zabranie oryginału ze sobą na szkolenie.
W przypadku pytań proszę o kontakt z biurem LGD ZL pod numerem telefonu 514 154 474.
Szkolenie kończy się uzyskaniem certyfikatu!
Podczas szkolenia zapewniamy materiały szkoleniowe, pełne wyżywienie i przejazd autokarem do przetwórni pasz w Mszanowie i powrót do miejsca szkolenia.
Poniżej formularz zgłoszeniowy.
Elementy dodatkowe powiązane z tą informacją
Załączniki
-
Formularz zgłoszeniowy - szkolenie soja
DOCX Rozmiar: 103.8 KiB Ilość pobrań: 239